wat is tinnitus?

Niemand anders kan het horen – maar u hoort het de hele tijd. Het is een gerinkel, gezoem, gebrom, gesis of ander vervelend geluid dat er altijd is.

LEES OVER HET VERLICHTEN VAN TINNITUS
WAAR KOMT DAT GELUID IN MIJN OREN VANDAAN?
Misschien hebt u tinnitus, wat geen ziekte op zich is, maar een symptoom dat voortvloeit uit een andere oorzaak. Wat u hoort zijn geluiden die worden gegenereerd door uw zenuwstelsel of door uw hersenen.

Hebt u een gehoorverlies, dan gaan de hersenen soms overcompenseren om zo zelf een soort 'achtergrondgeluid' te creëren. De meeste mensen met tinnitus hebben een vorm van gehoorverlies. Sommige vormen van tinnitus kunnen worden veroorzaakt door spierbewegingen bij het oor, of zijn gerelateerd aan de bloedstroom in het gezicht of de nek. Op zich is tinnitus echter vrijwel nooit een teken van een ernstig medisch probleem.
Veel verschillende zaken kunnen tinnitus uitlokken, maar de meest voorkomende oorzaak is luid geluid dat de gevoelige cellen in het binnenoor beschadigt.  Maar ook stress, ouder worden, hoge bloeddruk en zelfs een overschot aan oorsmeer kunnen tinnitus triggeren. Net als excessieve hoeveelheden aspirine, NSAID's, antibiotica, alcohol en caffeïne. 
Eén van de meest toegepaste methoden bij de behandeling van tinnitus is het versterken van geluid. Geluid van hoortoestellen, muziek of andere prettige geluiden helpt het contrast tussen het geluid in uw hoofd en de omgeving om u heen te verkleinen. Widex’s unieke Zen-therapie is gebaseerd op counseling, versterking, fractal tonen en ontspanningsoefeningen.

Neem contact met ons op

Hebt u een vraag of een opmerking voor ons? Neem gerust contact op met Widex. Neem contact met ons op

Kies land/regio

Widex
Werner von Siemensstraat 13
2712 PN Zoetermeer
Tel. +31 (0) 85 8902 010
info.nl@widexsound.com