DIGITALE HOORTOESTELLEN

De moderne, digitale hoortoesteltechnologie heeft de laatste tien jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Weg met de grote toestellen die constant fluiten en welkom slanke micro-computertjes voor uw oor.

De beste digitale hoortoestellen, zoals die uit de Widex DREAM-serie, bieden in vrijwel alle situaties een natuurgetrouw geluid. Of u gezellig kletst in een rumoerig restaurant of op een zomerse dag naar de vogeltjes luistert, digitale hoortoestellen helpen beter dan ooit tevoren.
Wat zijn digitale hoortoestellen?
Digitale hoortoestellen bestaan uit vijf hoofdonderdelen: een microfoon, een versterker (of signaalbewerker), een microchip, een telefoontje (ook wel luidsprekertje genoemd) en een batterij.
Waar eerdere hoortoestellen als een simpele versterker werkten, zijn digitale hoortoestellen in feite kleine computertjes die het geluid bewerken en zo natuurgetrouw mogelijk weergeven. 
Zo werken digitale hoortoestellen
Digitale hoortoestellen werken als de microfoontjes geluid opvangen en dit naar de versterker sturen. De versterker bewerkt het geluid en zet het om van een digitaal naar een analoog signaal. Dit wordt vervolgens naar het luidsprekertje gestuurd dat het geluid aflevert in uw oor
  • MICROFOON: De microfoon is essentieel voor de gluidskwaliteit. De meeste microfoons zijn adaptief, dat wil zeggen dat ze zowel rondomgevoelig als richtinggevoelig kunnen worden, waarmee de hoorbaarheid van het overheersende geluid beter blijft, afhankelijk van de luisteromgeving
  • VERSTERKER: De versterker bewerkt en versterkt het geluidssignaal, in overeenstemming met uw individuele behoeften en gehorrverlies. Het maakt het geluid herkenbaar zonder dat het wordt vervormd.  De versterker bevat de meeste componenten van het hoortoestel’s electronische componenten en circuits in een microchip
  • MICROCHIP: De chip is het zenuwcentrum van het digitale hoortoestel. Ondanks de kleine afmetingen is de chip ongelooflijk krachtig en kan met van alles omgaan, van signaalbewerking tot draadloze communicatie. Deze chip maakt dat digitale hoortoestellen kleiner kunnen zijn en minder stroom verbruiken
  • TELEFOONTJE: Het telefoontje of de luidspreker zet het electrische signaal om in geluid en stuurt dit naar uw oor. Hoeveel geluid hangt af van de afmeting, daarom is er voor een ernstig gehoorverlies vaak een iets groter hoortoestel nodig
  • BATTERIJ: De motor van het hoortoestel, de batterij houdt het geheel aan de praat. Hoeveel stroom een hoortoestel verbruikt varieert sterk en hangt af van de hoeveelheid versterking, het aantal bewerkingen die het doet en de manier waarop het wordt gebruikt. Widex werkt hard om de stroom zo goed mogelijk te benutten

Digitale vs. Analoge hoortoestellen
De eerste populaire hoortoestellen waren analoge hoortoestellen. Hoewel er tegenwoordig nog enkele analoge hoortoestellen zijn, zijn de meeste vervangen door digitale hoortoestellen.

Er is een groot verschil tussen analoge en digitale hoortoestellen, en dat heeft hoofdzakelijk te maken met hoe het toestel geluid bewerkt. Digitale hoortoestellen zetten het binnenkomende geluid om in een digitaal signaal en bewerken dit alvorens het weer terug te zetten naar een analoog signaal en dit naar uw oor te sturen. Het geluid kan daarmee duidelijker en natuurlijker worden gemaakt.

Stel u voor dat u in een druk restaurant zit en met een vriend probeert te praten. Draagt u’re analoge hoortoestellen, dan worden alle geluiden evenveel versterkt’s stemmen, achtergrondmuziek, het gerinkel van het servies en het praten van de andere gasten’ gesprekken. Maar draagt u’re digitale hoortoestellen dan is de ervaring anders. Deze bewerken het geluid zo dat achtergrondgeluiden minder worden weergegven en de nadruk wordt gelegd op de spreker vlakbij u. De stem ’s van uw vriend komt duidelijk door, terwijl het achtergrondgeluid minder hard klinkt  That’s omdat digitale hoortoestellen beschikken over regelingen als lawaaionderdrukking, een richtinggevoelige microfoon en een regeling ter voorkoming van fluiten.

Waar kan ik een hoortoestel kopen
Alleen een audicien/audioloog kan bepalen welk type hoortoestel het meest geschikt voor u is. Gebruik onze Shop finder voor audiciens bij u in de buurt.

ON-LINE HOORTEST

Onze on-line hoortest is eenvoudig om te doen. U hoeft alleen vijf eenvoudige vragen te beantwoorden en naar een paar geluidsvoorbeelden te luisteren. U krijgt meteen uw resultaat te zien.

Neem contact met ons op

Hebt u een vraag of een opmerking voor ons? Neem gerust contact op met Widex. Neem contact met ons op

Kies land

Veenhuis Medical Audio B.V. 
Ouverturelaan 2 – Gouda
Postbus 108 – 2800 AC Gouda
Tel. 0182-683800
Fax. 0182-683826
info@veenhuis.nl